چی بخوریم؟

چی بخوریم؟

مرجع آشپزی ایرانی و بین المللی

date-bread

نان خرمایی

2.4 هزار بازدید
40 دقیقه + 1 ساعت
مواد لازم

آرد – 2/5 لیوان
پودر خمیر مایه – 1 قاشق غذاخوری
روغن مایع – نصف استکان
آب ولرم – 1 استکان
شکر – کمی (نوک قاشق)
نمک – کمی (نوک قاشق)
خرما – 2 استکان
روغن و دارچین – به میزان لازم
زرده تخم مرغ – 1 عدد
کنجد – به میزان لازم

طرز تهیه نان خرمایی

پودر خمیر مایه و شکر را داخل آب ولرم ریخته و هم می زنیم روی آن یک پارچه تمیز می اندازیم تا خمیر مایه شروع به حباب زدن کند. (حدوداً 4 تا 5 دقیقه ای زمان لازم دارد)

نمک و 2 لیوان از آرد را با هم مخلوط کرده و روغن را به آن اضافه میکنیم و با نوک انگشتان مخلوط میکنیم سپس خمیر مایه آماده شده را به مواد اضافه کرده و خوب ورز می دهیم مابقی آرد را به تدریج به مواد اضافه میکنیم تا خمیر یکدست بدست آید (تکه ای از خمیر به دست نچسبد ولی چسب خمیر گرفته نشود) خمیر را به صورت چونه بزرگ درست کرده و با چاقو روی آن را به شکل بعلاوه برش زده و داخل یک ظرف بزرگ قرار میدهم و روی آن را یک پارچه تمیز می اندازیم و به مدت 1 تا 1/5 ساعت استراحت کند.

هسته های خرما را جدا کرده و خرما را در کمی روغن تفت می دهیم و به آن دارچین اضافه میکنیم .

بعد از استراحت خمیر ، خمیر را کمی با دست ورز داده (حدود 30 ثانیه) و چونه های کوچکی درست میکنیم و وسط آن مقداری خرمای آماده شده قرار داده و خمیر را میبندیم و با دست مجدداً به صورت چونه درست میکنیم و در سینی فر که چرب شده قرار میدهیم 15 دقیقه ای استراحت داده و روی نان خرمایی ها را به کمک قلمو زرده تخم مرغ مالیده و کمی کنجد می پاشیم و در فر با حرارت 180 درجه سانتیگراد به مدت 20 تا 25 دقیقه قرار میدهیم تا روی آن طلایی شود.

آموزش‌های مرتبط
دیدگاه‌ها

دیدگاهی برای این آموزش ثبت نشده است.

پاسخی بگذارید