چی بخوریم؟

چی بخوریم؟

مرجع آشپزی ایرانی و بین المللی

قارچ شیتاکه

قارچ شیتاکه

133 بازدید
مواد لازم

قارج شیتاکه

طرز تهیه قارچ شیتاکه

قارچ شیتاکه (شی تاکه) یا قارچ جنگل های سیاه یکی از انواع قارچ ها است که در کشورهای شرق آسیا از آن به عنوان نمادی از طول عمر بیان می کنند. نام این قارچ از زبان ژاپنی گرفته شده است “شی” نام درختی است که قارچ روی آن رشد می کند و “تاکه” به معنی قارچ است. قارچ شی تاکه از خانواده قارچ های بازیدیومیست یا قارچ چتری است که پوستی قهوه ای رنگ و سطح آن کمی محدب است قطر آن بین ۵ تا ۱۰ سانتیمتر می باشد.

در زمان های قدیم در ژاپن امکان کاشت قارچ شی تاکه به صورت صنعتی نبود و فقط در بعضی مناطق به صورت طبیعی رشد می کرد این قارچ بسیار گرانقیمت بود و در آشپزی بودایی یک مواد غذایی مهمی محسوب می گردید که برای تهیه سوپ استفاده می شد ولی امروزه به دلیل کاشت آن در چاک ساقه درختان یک ماده غذایی پرطرفدار در دنیا شناخته شده است و این فقط به دلیل طعم گوشتی و متنوع قارچ نیست بلکه خواص غذایی اعجاب انگیزی آن موجب محبوبیت این قارچ گردیده است. در ایران نیز کشت این قارچ در استان خراسان رضوی آغاز گردیده است که امید است بزودی در سبد غذایی مردم عزیز کشورمان وارد شود.

قارچ شیتاکه

نتایج مقاله درج شده در مجله دانشگاه علوم تغذیه آمریکا در سال ۲۰۱۵ بیانگر این مطلب بود که مصرف قارچ شیتاکه منجر به ارتقاء عملکرد سلولهای اجرایی سیستم ایمنی ، حفظ انسجام ایمنی دستگاه گوارش و کاهش علائم التهابی در جامعه آماری تحقیق گردیده است. بنابراین در بیماری های ویروسی (تبخال ، انواع زگیل ، آنفلوانزا و…) که سیستم ایمنی بیمار مهمترین نقش را در پیشگیری و بهبودی بیمار ایفاد می نماید مصرف قارچ شی تاکه بسیار مفید می باشد.

قارچ شی تاکه از انواع قارچ هایی است که اثر دارویی دارد. اثر قارچ شی تاکه بر نوعی از سلولهای ایمنی به نام ماکروفاژ اثر بیشتری دارد کار سلول های ماکروفاژ از بین بردن سلولهای مستعد سرطان در بدن است. در ضمن با دارا بودن املاحی چون منیزیم ، سلنیم، مس و روی دارای اثرات آنتی اکسیدانی می باشد و همین امر موجب کاهش عملکرد غیرعادی سلول های می گردد. مطالعات نشان می دهد مصرف مداوم قارچ شیتاکه باعث پیشگیری از انواع سرطان ها بالاخص سرطان کولون، سرطان پروستات و سرطان سینه می شود.

قارچ شیتاکه به علت دارا بودن بتاگلوکان باعث کاهش کلسترول خون می شود. (بتاگلوکان قندی است که در دیواره سلولی باکتری ها ، قارچ ها ، مخمرها وجود دارد و می تواند کلسترول خود را با جلوگیری از جذب آن در معده و روده در هنگام مصرف خوراکی کاهش دهد.)

وجود ویتامین های گروه B در قارچ شیتاکه موجب افزایش انرژی و افزایش عملکرد مغز می گردد.

مواد مغذی در هر ۱۰۰ گرم

قارچ شیتاکه

انرژی ۲۹۶ کیلو کالری
کربوهیدرات ها ۷۵٫۳۷ گرم
قندها ۲٫۲۱ گرم
فیبر ۱۱٫۵ گرم
چربی ۰٫۹۹ گرم
پروتئین ۹٫۵۸ گرم
تیامین (ویتامین B1) ۰٫۳ میلی گرم
ریبوفلاوین (ویتامین B2) ۱٫۲۷ میلی گرم
نیاسین (ویتامین B3) ۱۴٫۱ میلی گرم
پانتوتنیک اسید (B5) ۲۱٫۸۷۹ میلی گرم
ویتامین B6 ۰٫۹۶۵ میلی گرم
اسید فولیک (ویتامین B9) ۱۶۳ میلی گرم
ویتامین C ۳٫۵ میلی گرم
ویتامینD ۳٫۹ میلی گرم
کلسیم ۱۱ میلی گرم
آهن ۱٫۷۲ میلی گرم
منیزیم ۱۳۲ میلی گرم
منگنز ۱٫۱۷۶ میلی گرم
فسفر ۲۹۴ میلی گرم
پتاسیم ۱٫۵۳۴میلی گرم
سدیم ۱۳ میلی گرم
روی ۷٫۶۶ میلی گرم

قارچ های که درشت تر و سطحی صاف و تمیز دارند و لکه های مرطوب و لزج روی آنها نباشد برای مصرف مناسب تر هستند.

قارچ ها را در پاکت های کاغذی در یخچال یا فریزر می توان به مدت یک هفته نگهداری کرد. می توان قارچ های شیتاکه خشک شده در ظرف دردار محکم به مدت شش ماه در فریزر نگهداری نمود.

برای تمیز کردن قارچ ها از آب زیاد استفاده نشود به دلیل اینکه قارچ بافت متخلخلی دارد و سریعاً آب را جذب می کند و روی بافت و طعم آن تاثیر می گذارد.

آموزش‌های مرتبط
دیدگاه‌ها

دیدگاهی برای این آموزش ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید