چی بخوریم؟

چی بخوریم؟

مرجع آشپزی ایرانی و بین المللی

shor mix

شور مخلوط پاییزی

5.7 هزار بازدید
3 ساعت + 15 روز
مواد لازم

گل کلم – 2 کیلو
خیار – 1 کیلو
هویج – 1 کیلو
ساقه کرفس – 700 گرم
سبزی شور – 600 گرم
سیر متوسط – 2 بوته
فلفل قلمی تند – 150 گرم
سرکه سفید – 1 پیمانه
نمک و آب – به میزان لازم

طرز تهیه شور مخلوط پاییزی

همه مواد را می شوییم و صبر میکنیم کاملاً خشک شوند. هویج ها را پوست میکنیم و بهمراه کرفس خرد می نماییم گل های گل کلم را جدا و به قطعات کوچک تقسیم می کنیم سبزی ها را بعد از شستن و خشک شدن خرد می نماییم. خیار و سیر را به صورت درسته شور می اندازیم. (پوست سیر را جدا می نماییم)

آب را می جوشانیم و به ازای هر 1 لیتر آب 3 قاشق سوپخوری سرصاف نمک در آب جوشیده می ریزیم تا حل شود از روی حرارت برداشته و سرکه سفید را به آن اضافه و هم می زنیم تا سرکه در آب حل شود. ظرفی را که می خواهیم در آن شور بیندازیم ، شسته و خشک می نماییم و ته آن را یک لایه سبزی می ریزیم و کمی از مواد شور که خرد کرده ایم را ریخته و یک لایه نمک روی آن قرار میدهیم ادامه داده تا ظرف پرشود روی آن را با سبزی ، و فلفل می پوشانیم و محلول آب ، نمک و سرکه را که دمای حدود 85 درجه دارد (حدوداً بعد از 5 دقیقه که از روی حرارت برداشته باشیم محلول به این دما می رسد) آب شور را به مواد اضافه میکنیم تا پر شود نیم ساعتی صبر میکنیم سطح آب شور کمی پایین می رود مجدداً آب روی آن می ریزیم تا پر شود. صبر کرده تا شور خنک شود و بعد در آن را می بندیم و دو روز در دمای آشپزخانه قرار میدهیم و بعد از دو هفته در جای خنک استراحت کند و سپس مصرف می نماییم. نوش جان.

نکته :

  • شوید، ترخان، برگ کرفس ، ریحان و برگ مو سبزی شور هستند.
  • میزان آب برای این مواد 8 لیتر و برای هر 1 لیتر 3 قاشق سوپخوری سرصاف نمک
  • جهت کسب اطلاعاتی در خصوص تهیه ترشی و شور اینجا کیلک نمایید.
آموزش‌های مرتبط
دیدگاه‌ها

دیدگاهی برای این آموزش ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید