چی بخوریم؟

چی بخوریم؟

مرجع آشپزی ایرانی و بین المللی

apricot

خواص زردآلو

3.2 هزار بازدید
مواد لازم
تعریف نشده

طرز تهیه خواص زردآلو

زردآلو میوه ای گوشتی و زرد رنگ با طعمی مطبوع و شیرین است که در اواسط تابستان میرسد.هسته زردآلو صاف ، قهوه ای و بیضی شکل است، مغز آن در داخل هسته زردآلو قرار دارد که طعم آن شیرین و گاهی تلخ می باشد .

زردآلو میوه ای سرشار از ویتامین های A ، C و آهن است. زردآلو منبع غنی بتاكاروتن (پیش ساز ویتامین A ) است. زردآلوهایی كه رنگ نارنجی تیره دارند، حاوی بتاكاروتن بیشتری هستند. مقادیر بالای بتاکاروتن و لیکوپن موجود در زردآلو باعث می‌شود از اکسیداسیون LDL- کلسترول و بروز بیماری قلبی جلوگیری می کنند.

وجود ویتامین A در زردآلو در حفظ بینایی چشم موثر است و بعنوان یک آنتی‌اکسیدان قوی جلوی تخریب سلول ها توسط رادیکال های آزاد را می‌گیرد.

مواد موجود در 100 گرم زردآلو

انرِژی

36/153 کیلو کالری

آب

87درصد

فیبر

1/2گرم

پروتئین

0/1 گرم

شکر

0/8 گرم

ویتامینA

420 میکروگرم

ویتامینc

5 میلی گرم

ویتامینB1

06/0میلی گرم

ویتامین B2

05/0میلی گرم

ویتامین B6

06/0میلی گرم

ویتامین E

5/0میلی گرم

سدیم

2 میلی گرم

پتاسیم

300میلی گرم

فسفر

 20میلی گرم

منیزیم

12 میلی گرم

آهن

8/0میلی گرم

مس

06/0میلی گرم

سلنیوم

1 میلی گرم

روی

10/0میلی گرم

کلسیم

20 میلی گرم

زردآلو حاوی فیبرهای محلول در آب است. مصرف فیبرهای محلول باعث حفظ قند خون در مقدار طبیعی و کاهش  کلسترول خون می‌شود. فیبر موجود در زردآلو از بروز یبوست و بیماری های روده‌ای جلوگیری می کند.

برگه زردآلو سرشار از پتاسیم است. مصرف مواد غنی از پتاسیم باعث تنظیم فشار خون می شود.
زردآلوی رسیده به علت دارا بودن  ویتامین های گروه  B برای درمان بیماری‌های عصبی و روحی، بی خوابی، خستگی شدید، گیجی، فراموشی و … مفید است. میوه و هسته شیرین زردآلو به علت دارا بودن ویتامین ث برای تقویت بدن، رفع اختلال در رشد کودکان، جلوگیری از خونریزی لثه موثر است. به علت داشتن آهن در خون سازی موثر است.

به آن دسته از افرادی که در معده‌شان احساس سوزش می‌کنند یا  از ناراحتی‌های کبدی در رنج هستند توصیه می‌شود که زردآلو نخورند.

زردآلو بطور کلی دیر هضم ، ثقیل و نفاخ است . اشخاص سالخورده و کودکان باید از زیاد خوردن آن احتراز کنند . همیشه باید زردآلو را قبل از غذا خورد و همراه با آن هسته زردآلو را نیز تناول نمود زیرا هسته زردآلو ضد نفخ بوده و هضم آنرا آن آسان می سازد.

آموزش‌های مرتبط
دیدگاه‌ها
  • فاطمه گفته:
    ممنون از سایتتون لطفا از فواید بقیه میوهاهم مطلب بذارید
    • مدیر گفته:
      خواهش ميكنم بزودي خواص مواد بيشتري قرار خواهيم داد.
  • سمیرا گفته:
    سایتتون خیلی خوشگل شده راستی شیرینی های خوشمزه بازم بذارید
    • مدیر گفته:
      ممنون سميرا خانوم اين نظر لطفتون هست
پاسخی بگذارید