چی بخوریم؟

مرجع آشپزی ایرانی و بین المللی

کُبّه برنج (غذای عربی)

196479 بازدید 1 ساعت

طرز تهیه کُبّه برنج (غذای عربی):

طرز تهیه کبه برنج (غذای عربی):

برنج را بعد از دو ساعت خیس کردن با آب زیاد و کمی نمک و زردچوبه می گذاریم بپزد به طوری شفته و نرم شود برنج را آبدار دم می گذاریم  تا یک کته نرم بدست بیاید. بعد از دم کشیدن برنج را در ظرفی ریخته و با کوشکوب می کوبیم تا نرم شود و بعد از کمی خنک شدن برنج با دست به مدت نیم ساعت ورز داده تا خمیر برنج بدست بیاید.

برای مواد داخل کبه برنج ابتدا پیاز نگینی خرد شده را در روغن سرخ کرده و گوشت را به پیاز اضافه تفت می دهیم .جعفری ، نمک و زردچوبه و زعفران را اضافه کرده و مخلوط می کنیم سپس رب گوجه فرنگی را نیز اضافه و خوب مواد داخل کبه برنج را مخلوط می کنیم.

از خمیر برنج به اندازه یک نارنگی برداشته و کف دست پهن می کنیم و یک قاشق از مایه گوشت داخل آن گذاشته و خمیر برنج را جمع می کنیم تا مثل کوفته در بسته شود.  کبه برنج را در روغن داغ سرخ می کنیم . (حتما دستها را با روغن چرب نموده تا خمیربرنج به دست نچسبد)

برچسب ها :

, , , , , , , , , , ,

دسته بندی ها :

غذا ها , غذاهای ملل مختلف
نظرات 70 نظر

هانیه گفته :

من پختم، بسیار خوب بود، دوباره توی ماه رمضان واسه افطار خواهم پخت، اونقدر هم که بعضی دوستان گفتن سخت نبود.
فروردین ۲۳, ۱۳۹۶ , پاسخ

ناشناس گفته :

سلام اگه برنج ایرانی نباشه نمیشه؟! مثلا خود لبنانی ها برنج ایرانی از کجا میارن؟!
آبان ۲۴, ۱۳۹۵ , پاسخ

Niki گفته :

سلام من برنج و با سیب زمینی له کردم نمک فلفل زردچوبه زدم برنج ام آبکشی بوده،ورز دادم دستم رو چرب کردم باز ورز دادم گذاشتم یخچال 30 دقیقه وقتی از یخچال دروردم اصلن چسبنده نبود گرم شه چسبنده میشه ،بعد زود تا خنک بود بهش شکل دادم و مواد (هرچقدر سبزی های خوشمزه بیشتر باشه تو گوشت خوشمزه تر میشه نعنا جعفری مرزه ...)بعدم روغن داغ داغ کردم و آروم گذاشتم هيچيش نشد فقط بعد از اینکه از یخچال درورديد با دستکش لاتکس کار کنید بهتره اصلن نميچسبه،ماهیتابه تفلون هم باشه بهتره،اولین بارم بود خیلی هم خوب و خوشگل خوشمزه بود،اگر شکلش و خوب دربیارید به عنوان پیش غذا روی میز مهمون خیلی خوبه،حتمن امتحان کنید من دوست داشتم
شهریور ۱۳, ۱۳۹۵ , پاسخ

تیما گفته :

سلام حجم برنج موقع طبخ زیاد میشه و همه میدونن . اگه پخت برنج کامل نشده باشه یعنی موقع سرخ شدن در حال پف کردن باشه ممکنه کبه هاتون وابره دلیل دیگر وارفتنش علاوه بر نکاتی که دوستان اشاره کردند ممکنه زیاد بودن روغن مایع درونش باشه
تیر ۲۶, ۱۳۹۵ , پاسخ

زیبا گفته :

سلام به همگی دوستان من ایلامی ام و ایلامی ها مهارت زیادی در درست کردن کبه دارند .درست کردن برنج خیلی واسه این غذا مهمه .نکات زیر رو دقت بفرمایید: 1- برنج باید ایرانی باشه و البته نیم دانه باشه بهتره 2- حدود 2-3 بند انگشت آب رو برنج بگیره کافیه (اگه در اواسط کار متوجه شدید آب کمه دوباره میتونید آب اضافه کنید 3- بعد از دم کشیدن و سرد شدن برنج میتونید هم چرخش کنید یا اینکه زیاد ورزش بدین (ما برای ورز دادن از خیس کردن دستهامون با آب استفاده میکنیم نه از روغن) 4- هنگام سرخ کردن باید از روغن زیاد و داغ داغ استفاده کرد و فاصله کبه ها باید زیاد باشه که نچسبن به هم 5- بستگی به نظر خودتون داره که خیلی سرخ بشن یا اینکه فقط طلایی باشن 6-حرارت تقریبا باید زیاد باشه که از هم وا نرن
تیر ۱۲, ۱۳۹۵ , پاسخ

نجمه گفته :

سلام-من این غذا رو درست کردم.درسته که یکخورده زحمت داره و حوصله میخواد ولی عالی شد و خیلی خوشمزه هم بود.من خیلی دوست دارمش.
تیر ۸, ۱۳۹۵ , پاسخ

لنا گفته :

من درست کردم عالیه برای اینکه درحین سرخ کردن باز نشده وقتی امادش کردیم حدود ربع ساعت داخل فریزر بزارید باروغن کمی زیاد وداغ سرخش کنید واسه این ماه عالیه
خرداد ۲۰, ۱۳۹۵ , پاسخ

مهرنوش گفته :

من چند روز پیش درست کردم تقریبا کوفته ها رو با موفقیت گرد کردم و دستم و خیس میکردم تا نچسبه اما موقع سرخ کردن دمار از روزگارم در آورد همه کوفته ها از هم وا رفت و به تمام نقاط گاز و سر و صورت و دست بنده پرید و یه دونش سالم در نیومد خیلی حالم و گرفت
خرداد ۲۰, ۱۳۹۵ , پاسخ

سمانه گفته :

سلام منم درست کردم خیلی خوب شد خیلی خوشمززززه بود. برای اینکه به دست نچسبه حتما باید برنج دم کشیده استفاده بشه برنجی که یکم از حالت عادی شفته تر باشه و موقع درست کردن هر کدوم از کبه ها هم باید دستا رو کمی خیس کرد.
خرداد ۱۴, ۱۳۹۵ , پاسخ

    سحر گفته :

    سلام من درست کردم ولی مادرشوهرم بهم یاد داد و دستورش یه جور دیگه بود چون من برنج و پختم و آبکشی کردم و بعد چرخ کردم و مواد گوشتی رو به دلخواه داخلش کذاشتمو پیچوندم خیلی خیلی عالی میشه
    تیر ۱۱, ۱۳۹۵ , پاسخ

بانو گفته :

من امروز درست کردم خیلی خوش مزه شده بود
اسفند ۲, ۱۳۹۴ , پاسخ

شیرین گفته :

سلام.بنظر من خیلی خوشمزه است.چندبار درست کردم.مواد داخلش رو هرچی که خودتون دوس دارید میتونید بریزید.من به جا سرخ کردن تو روغن تو سرخکن بدون روغن گذاشتم،مزه ش فرقی نداشت.رژیمی هم هست.
بهمن ۲۳, ۱۳۹۴ , پاسخ

سارا گفته :

سلام - باید وقتی برنچ را کته ای کردید و انو چرخ کردید یا با گوشتکوب کوبیدید بزارید کاملا سرد بشه اگه سرد بشه چسبندگیش کمتر میشه بعد دستتون خیس کنید و از مایع خمیری بردارید -
بهمن ۱۰, ۱۳۹۴ , پاسخ

لاله گفته :

تو برنجش موقع ورز دادن یه تخم مرغ شکستم موقع سرخ کردن عالی شد و خوب به هم چسبید.
بهمن ۸, ۱۳۹۴ , پاسخ

شیرین گفته :

همسایه عراقی داشتیم که این غذا رو برامون درست میکرد و توش از ارد سوخاری خبری نبود ..خیلی خوشمزه درست میکرد انصافا موادش با این فرق داشت داخلش زرشک .تخم مرغ ابپز ریز شده .کشمش پلویی هم میزد که خیلی خیلی خوشمزه میشد
بهمن ۴, ۱۳۹۴ , پاسخ

نسرین گفته :

سلام من این غذا رو خیلی عالی درست میکنم با اشکال مختلف درست مثل قالب بندی ،برا اینکه برنجش شل نشه شب قبلش برنجو خیس میکنیم وهنگام بار گذاشتن انداره دو بند انگشت آب میریزیم، موقع درست کردن از دستکش های یک بار مصرف استفاده میکنیم یه کمی هم روغن میزنیم و خوب خمیر برنجو با دست ورز میدیم تا قالبش خوش فرم در بیاد احتیاجی به آرد سوخاری هم نداره مزشو عوض میکنه
آذر ۲, ۱۳۹۴ , پاسخ

خانوم گفته :

منم درس کردم خیلی غذای خسته کننده و چرب و بدیه اه اه!
آبان ۲۷, ۱۳۹۴ , پاسخ

امینه گفته :

سلام من این غذا رو درس کردم . خوب شد ولی خیلی برنجس چسبناک شده بود و نمیدونم باید چکار کنم .دوس ارم دوباره هم درس کنم ولی همینکه خیلی به دست میچسبید عصبانیم میکنه راه حلی داره؟
آبان ۷, ۱۳۹۴ , پاسخ

رضوان گفته :

من این غذا رو یه بار درست کردم خیلی هم خوب بود و همه دوست داشتن ولی یه نکته داره که اینجا ذکر نشده برای این که کمتر روغن ببره و خیلی سفت نشه باید بعد از آماده شدن توپ های برنجی اون ها رو تو پودر سوخاری فراوون بغلتونید و بعد سرخشون بکنید این طوری هم ترد و خوشمزه تر میشه هم روغن به خوردش نمیره
مهر ۲۱, ۱۳۹۴ , پاسخ

شورش گفته :

با سلام خدمت کدبانو های عزیز، بنده دوست دارم خانمم بیشتر برای آشپزی وقت بزاره و مطالعه کنه درموردش ولی دست از درست کردن پنج شیش نوع غذا بر نمیداره، 14ساله همون غذاهارو میخورم، دوست دارم ریسک کنه و از رو اینترنت یا کتاب هم آشپزی کنه ولی متاسفانه زیاد رغبت نشون نمیده لطفا راهنماییم کنید، باسپاس فراوان
مهر ۱۹, ۱۳۹۴ , پاسخ

مریم گفته :

من این غذا رودرست کردم خعلی خوشمزس البته این غذای محلی شهرخودم ایلامه بایدحوصله به خرج دادزیادم روغن نمی خواد می تونید زیاد درست کنید توفریزرنگه دارید بعدش وقتی خواستین سرخ کنید ونوش جان کنید حتمن باید برنجش محلی باشه چون اگه برنجش محلی نباشه موقع سرخ شدن کبه ها توروغن شکسته می شن .
مهر ۱۱, ۱۳۹۴ , پاسخ

زهرا گفته :

غذایی هست که سالی فقط 2 یا 3 بار درست بشه. واسه اینکه زمان بر است و موقع خوردن میفهمیم که ارزش این همه وقت گذاشتن رو نداشته. من چند با اوایل زندگیم درست کردم دوستشم داشتیم. ولی از وقتی بچه دار شدم درست نکردم چون وقت نمیشه. شاد اگه بچه م کمی بزرگتر بشه یه بار دیگه به یاد اوایل زندگیمون درست کنم.
شهریور ۱۱, ۱۳۹۴ , پاسخ

فرزانه گفته :

خیلی خوشمزه ست حتماامتحان کنید
مرداد ۲۱, ۱۳۹۴ , پاسخ

بهار گفته :

سلام من که درست خیلی چرب شده بود و بد مزه هم بود
مرداد ۷, ۱۳۹۴ , پاسخ

نازی گفته :

من این غذا رو درست کردم.دقیقا عین عکس شد.اصلاهم نچسبید به دستم یابه ظرف.ولی فوق العاده غذای چربیه.ویه مزه خیلی بد به برنج میده.یعنی برنج چربی رو به خودش جذب میکنه...کلی وقت برد تادرستش کردم..حیف وقتم.خخخ
اردیبهشت ۳۱, ۱۳۹۴ , پاسخ

مهسا گفته :

با سلام وتشکر فراوان من درست کردم و هیچ مشکلی نبود خیلیم خوشمزه شد فقط خیلی زمان بر بود سرخ کردنش
اردیبهشت ۳۰, ۱۳۹۴ , پاسخ

عاطفه گفته :

مرجان خانم برنج باید محلی باشه تا هم کته خوبی داشته باشیم و هم راحت تر بشه کوبید و نرمش کرد بله
اردیبهشت ۶, ۱۳۹۴ , پاسخ

مرجان گفته :

سلام من دیشب درست کردم خیلی خوشمزه شد حتمابایدبرنج دانه بلندباشه برنج محلی ترک میخوره ومواد داخل گذاشتنش خیلی سخته من با قارچ زیادوگوشت وفلفل دلمه وپنیر پیتزا فراوون درست کردم عالی شددرضمن یه سیب زمینی اب پزوارد سوخاری بابرنج مخلوط کردم.توصیه میکنم پنیرپیتزاداخلش بریزین خیلی خوشمزه است
اردیبهشت ۵, ۱۳۹۴ , پاسخ

fofo گفته :

عاااالی اما بنظرمن کارهر کسی نیست.بعضی خانوما زیادی تنبل هستن حال و حوصله درست کردن این غذا رو ندارن.
اسفند ۲۶, ۱۳۹۳ , پاسخ

تینا گفته :

سلام دوستان من خیلی خندیدم از این ک کفتید ب دستاتون میچسبه ... من وقتی روغن میخوره دستم بدم میاد پس دستمو میزنم ب اب بعد درست میکنم برای هر ی دونش ی بار نیزنم تو اب.برای هم غدایی ک ب دستام میچسبه جواب داده
اسفند ۲۵, ۱۳۹۳ , پاسخ

has...ti گفته :

حتما منم امتحان میکنم
اسفند ۶, ۱۳۹۳ , پاسخ

نسیم گفته :

به دوستان توصیه میکنم اگه برنجو کامل ورز بدن و دستشونو چرب کنن هیچ مشکلی با چسبندگی نخواهند داشت. با تشکر
بهمن ۶, ۱۳۹۳ , پاسخ

نسیم گفته :

با تشکر از دستور پخت شما.منم طبق دستور(نصف مواد) درست کردم البته یه سیب زمینی کوچیک هم اضافه کردم دستمو که با روغن چرب کردم دیگه به هیجا نچسبید.داخل روغن هم کاملا منسجم بود و اصلا باز نشد و کاملا شبیه عکس شد
بهمن ۶, ۱۳۹۳ , پاسخ

سپید گفته :

سلام من یک بار درست کردم ولی حقیقتا پدرم دراومد انقدر چسبید و انقدر می پاشید و منو سوزند که حد نداره خیلی هم چربه ولی واقعن خوشمزس.. برا خوردن خوبه ولی برا پختن نه..
بهمن ۵, ۱۳۹۳ , پاسخ

مریم گفته :

من که درست کردم خیلی افتضاح شد هر کار می کردم از دستم جدا نمی شد. کلی هم ورز دادم ولی بازم خیلی به دستم می چسبید.
آذر ۱۸, ۱۳۹۳ , پاسخ

    مدیر گفته :

    سلام مریم خانم در کامنت های این غذا توضیحات زیادی دوستان گذاشته اند یکی از دوستان این مشکل برایش اتفاق افتاده بود که بهتر برای رفع این مشکل موقع درست کردن کبه دستان خود را روغن بزنید مثل زمانیکه کتلت درست میکنید و کمی دستتان را آب میزنید
    آذر ۱۸, ۱۳۹۳ , پاسخ

حمیذ خواجوی گفته :

مطالب بسیار زیبا وساده قابل درک نوشتین من اشپز نیستم ولی با دستورات شما و اندازه موادها خوب درست کردممولی چون من تنها زندگی میکنم خوشحال میشم غذاهای ساده تر وبا حجم کمتر اموزش بدین در هر صورت تشکر بنده را پذیراباشین متشکرم
آبان ۸, ۱۳۹۳ , پاسخ

زینب گفته :

سلام . من چند ساله کبه درست میکنم و خیلی هم خوب میشه بهتره به جای زردچوبه برنج رو با کمی زعفران دم بکنیم طعمش عالی میشه برای اینکه موقع درست کردن و سرخ کردن کبه ها باز نشه میشه دست رو با اب هم خیس کرد ااینکه از روغن استفاده کنی خیلی چرب میشه بعد از اینکه کبه ها رو درست کردیم قبل سرخ کردن تو تخم مرغ میزنیم بهش ارد سوخاری نزنین طعمش عوض میشه و اینکه موقع سرخ کردن مرتب زیر و روش نکنید که از هم باز نشه برنج زمان میبره تا خوب سرخ بشه .
آبان ۵, ۱۳۹۳ , پاسخ

نجمه گفته :

سلام,نزدیک منزل ما یه مغازه هست که فروشنده هاش اهوازین توی منوشون نوشته کپه حالا نمی دونم کبه صحیحه یا کپه ؟مواد داخلش گوشت سرخ کرده لپه ,کشمش وادویشم فلفل ومقدار کمی دارچینه وفقط با برنج درست میشه خیلی خوش طعمه.
مهر ۱۱, ۱۳۹۳ , پاسخ

معصومه گفته :

عسل جون یه سوال داشتم سیب زمینی پخته شده همراه برنج کوبیده شود؟
مهر ۶, ۱۳۹۳ , پاسخ

گلناز گفته :

سلام ازاین غذابه مقدارفراوان درست میکنم ودرفریزرمیذارم وموقع استفاده درروغن زیادسرخ میکنم برای خوشمزه شدنش بهتره به موادگوشتی زرشک یا کشمش زد وکبه رادرتخم مرغ غلطانده وسپس درآرد سوخاری بعدسرخ کرد که به هیچ وجه ترک نمیخوردوکرانچی میشود درضمن به خمیربرنج سیب زمینی آبپزوگوشت مرغ پخته وچرخ شده اضافه میکنم البته بافلفل تند البته این سبک ماجنوبی هاست.
مهر ۲, ۱۳۹۳ , پاسخ

مانیه گفته :

سلام من اهل خوزستان هستم و کبه از غذا های اصلی مردم خوزستان است ما به مواد داخل کبه رب نمیزنیم وهمراه برنج سیب زمینی میپزیم وبعد باهم چرخ میکنیم اینطوری خمیر خیلی کم به دست میچسبه لطفاً غذاهای محلی را طبق دستور همان منطقه آموزش بدید .از جعفری هم استفاده نمیکنیم گوشت و کشمش و پیاز گاهی لپه هم اضافه میکنیم
شهریور ۲۶, ۱۳۹۳ , پاسخ

آیدا گفته :

ما امروز درست کردیم خیلی خوشمزه شده بود.البته دوستم ایلامی هستش دستور پختش رو اون بلد بود.
تیر ۲۸, ۱۳۹۳ , پاسخ

مرجان گفته :

با اين كار ديگه كبه برنج روغن به خودش نميگيره و فقط تخم مرغ دورش سرخ ميشه
تیر ۲۶, ۱۳۹۳ , پاسخ

مرجان گفته :

براي درست كردن كبه و وا نرفتنش بايد يه تخم مرغ را خوب بزنيم و كمي زعفران اضافه كنيم بعد كبه درست شده را توي آن بغلتانيم بعد در روغن سرخ كنيم به هيچ عنوان نبايد همونجور با برنج سرخ كنيم
تیر ۲۶, ۱۳۹۳ , پاسخ

طاهره گفته :

سپاسگذارم بابت اموزش اين غذا
تیر ۱۷, ۱۳۹۳ , پاسخ

مینا گفته :

منم امروز درست کردم.به نظرم خیلی بدمزس.فقط مواد داخلش خوبه.انقد روغن میکشه که برنجش فقط مزه روغن میده.من که اصلا دوس نداشتم
تیر ۱۷, ۱۳۹۳ , پاسخ

سماجون گفته :

سلام منم دوس دارم درست کنم ولی ارغوان جون گفت توفربزاریدبجای سرخ کردن توسرخ کن بهتردرنمیادش؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
تیر ۸, ۱۳۹۳ , پاسخ

ارغوان گفته :

با سلام دوستان خواستم بگم این خمیر برای فرم گرفتن و ازدست نرفتن نیاز داره خیلی ورز داده بشه نباد روغن بریزید( مثل کته شمالی ها) اگر هم می بینید بازهم خیلی منسجم نیست بجای سرخ کردن تو فر با حرارت 180 درجه بذارید آخ نمیگه
خرداد ۲۰, ۱۳۹۳ , پاسخ

    مدیر گفته :

    با تشکر از شما دوست عزیز.
    خرداد ۲۰, ۱۳۹۳ , پاسخ

فاطمه گفته :

سلام.من یه دفه درست کردم اماقبل اینکه بردارم وگردکنم اول دستاموباروغن مایع چرب کردم اصلا به دستم نچسبیدوبعدازگردکردنشون اول توی یخورده تخم مرغ غلطوندم وبعدش سرخ کردم واقعاعالی شده بود
اردیبهشت ۲۱, ۱۳۹۳ , پاسخ

لیلی گفته :

باسلام عیدتون مبارک این غذایی بود که عمه خوبم سالها وقتی من کودک ونوجوان بودم درست میکرد عاشق این غذا بودم اما بعدها از هر کسی نحوه پختشو میپرسیدم اصلا با این غذا آشنا نبود خوشحالم که منو به اون سالها بردین ویکی از بهترین غذاها که یادگار عمه اهوازی من بود رو بهم یاد دادین
فروردین ۶, ۱۳۹۳ , پاسخ

مهدیس گفته :

سلام،خواهرم داره الان این رو درست میکنه!این جشواره ی وب ایران زمان رای مردمیش به پایان رسیده!ان شاءالله که خوشمزه بشه چون بد جوری گشنمه!
اسفند ۱, ۱۳۹۲ , پاسخ

لیلا گفته :

به نظرم جالب میاد حتما درست میکنم یه چیزی تو مایه های کوفته تبریزی هست
دی ۸, ۱۳۹۲ , پاسخ

فرزانه م گفته :

کبه برنج غذایی که به خاطراتم هم چسبید. دیروز ظهراین غذا رو درست کردم. اولا که با تمام تلاشم به هیچ وجه شبیه به عکس در نیومد و نهایتا کمی کلفت تر از کتلت شد. دوم اینکه در هنگام سرخ شدن کبه ها از هم باز میشدند، بعد که یه دونه تخم مرغ اضافه کردم بهتر شد اما چسبندگی این غذا منو دیوانه کرد. به هم میچسبیدند، به کفگیر میچسبیدند و نهایتا بخشهایی که زیاد سرخ نشده بودن و به قول معروف طلایی بودند به دیس چسبیدند! تمام آشپزخونه بوی روغن گرفته بود و ..... خلاصه اینکه آخرین باری بود که این غذا رو درست کردم، خوشمزه س اما حیف از وقت گرانبها
دی ۷, ۱۳۹۲ , پاسخ

    عسل گفته :

    سلام بهتر است يك سيب. زميني بخته شده به برنج تون اضافه كنيد و خوب ماساز دهيد و به هيج عنوان باز نخواهد شد و طعم بسيار لذيذي بيداخواهد كرد
    خرداد ۱۲, ۱۳۹۳ , پاسخ

      مدیر گفته :

      سلام عسل خانم ممنون از نظرتان برای بهتر شدن دستور
      خرداد ۱۲, ۱۳۹۳ , پاسخ
یک پیشنهاد
gheyme-polo

قیمه پلو

پیازها را بصورت نگینی در روغن تفت دهید....

ادامه مطلب
برترین مطالب
اخرین ها
نظرات نوشته ها

پروین

فریناز

Amirhosein akbari

تمامی حقوق این وبسایت برای چی بخوریم؟ محفوظ است.
طراحی شده توسط کروات