چی بخوریم؟

مرجع آشپزی ایرانی و بین المللی

قهوه شناسی

33112 بازدید ندارد

طرز تهیه قهوه شناسی:

شناخت گیاه قهوه:

گیاه قهوه بوته ای مخصوص کاشت در نواحی گرمسیر است که رشد آن حداکثر تا 3 متر میرسد. البته در برابر سرما هم از خود مقاومت نشان می دهد .

انواع دانه های قهوه:

1-      نوع عربی که قهوه سنتی و با عطر و طعم بیشتر است . گران تر و دارای کافئین کمتری است. این نوع قهوه در بیشتر جاهای دنیا به عمل می آید ، محل کشت قهوه عربی تاثیر زیادی روی طعم و مزه آن دارد ، مثلاً دانه های قهوه عربی کشور اتیوپی طعم ملایم تری نسبت به قهوه کنیا دارد، قهوه های کشت شده در آمریکای لاتین طعم تلخ تری دارند البته با ته مزه شکلاتی ، قهوه های کلمبیا تیره تر و پر مزه ترند و قهوه برزیلی کمی در مزه سبک تر است .

2-      نوع روبوستا (Robusta) که ارزان تر و دارای کافئین بیشتر است. دانه قهوه روبوستا را معمولا به صورت مخلوط استفاده می کنند و این نوع قهوه را اگر بیشتر بو بدهند قهوه اسپرسو که قهوه بهتری است بدست می آید.

هر چه قهوه را بیشتر بو بدهند یا برشته کنند رنگ آن تیره تر و طعم آن مطلوب تر می شود. البته برخی دانه ها را مثل قهوه کنیا و جاوا را کمتر بو می دهند تا طعم اصلی آن محفوظ بماند.

تفاوت قهوه ترک ، اسپرسو و فرانسه

تفاوت عمده بین قهوه ترک ، اسپرسو و فرانسه به مقدار Roast کردن یا بودادن دانه قهوه مربوط می شود.

-          قهوه ترک را حدود 10 تا 15 درصد بو می دهند و البته در حدی آسیاب می کنند که به شکل آرد و یکدست و به شکل پودر درآید، البته بدون دم کردن مصرف می شود.

-          قهوه فرانسه ، دانه های قهوه را حدود 50 درصد بوداده می شود و به صورت کمی درشت تر و دانه دار تر از آرد آسیاب می شود و حتماً باید به صورت دم کرده مصرف می شود.

-          قهوه اسپرسو ، دانه های قهوه را 75 درصد بوداده و به صورت نیمه درشت آسیاب می کنند. تهیه قهوه اسپرسو تنها با کافی میکر یا دستگاه قهوه ساز ممکن است.

هر چه مقدار بودادن قهوه کمتر باشد میزان کافئین آن کمتر است.

برچسب ها :

, , , , , , , ,

دسته بندی ها :

خواص مواد
نظرات 24 نظر

Amirhosein akbari گفته :

با سلام به شخصه با تجربه ای که در زمینه ی قهوه دارم میتونم بگم کیمبو و ورنیانو بهترینه چون کاملا حرفه ای کشت و رست میشه...الباقی همه کیفیت بسیار پایین دارن فقط بسته بندیشون قشنگه.
شهریور ۲۹, ۱۳۹۶ , پاسخ

طاها گفته :

با عرض سلام و خسته نباشید.میخواستم بدونم کدوم نوع قهوه تلخی کمتری داره.مرسی
تیر ۲۶, ۱۳۹۶ , پاسخ

محمد صادق گفته :

سلام روز همگی خوش دوستانی که اطلاعات کاملی دارن لطفا کمکم کنن قهوه روبوستا اکثر کشور ها دارن مثل هند برزیل کلامبیا اندوزنزی ووووو...... کدوم کشور قهوه روبوستا با کافیین بالاتری داره؟ و کدومشون عطر بهتری داره یه مدل قهوه روبوستا برزیل گرفتم رست مدیون مزه خیلی بدی داشت.
خرداد ۲۲, ۱۳۹۶ , پاسخ

سروش گفته :

اطلاعات اکثرا غلط بود... واقعا برای کسی که اطلاعی نداره و این مطلب رو برای یادگیری میخونه فرضیات غلطی ایجاد میکنه اولا فرق بین قهوه فرانسه و اسپرسو ترک صرفا نوع دم کردن و درست کردن آن و درجه آسیاب است و هیچ ارتباطی به درجه رست ندارد، چه بسا که موج سوم قهوه برای اسپرسو هم از قهوه رست ملایم و روشن استفاده میکند دوما این که وقتی قهوه ربوستا را تیره روست کنید نه تنها قهوه بهتر و اسپرسوی بهتری نمیدهد، بلکه به مراتب قهوه تلخ تر، بافت خشک تر، مزه ی لاستیک و ذغال بیشتر و شیرینی کمتری دریافت میکنیم سوما دمایی که قهوه در آن روست میشود برای خراب کردن یا تغییر ساختار شیمیایی مولکول کافئین کافی نیست و قهوه روست تیره نه تنها کافئین بیشتری ندارد بلکه چون بعد از آسیاب شدن حجم بیشتری دارد در مقایسه حجمی (نه وزنی) کافئین کمتری دارد (این که میزان تلخی قهوه و میزان کافئین قهوه را با هم اشتباه بگیریم درست نیست، مزه تلخی قهوه روست تیره به علت سوختن کربوهیدرات ها و قند های قهوه طی فرآیند روست هستند) خواهشا اطلاعات غلط و ناقص شاید کسی خواست چیزی یاد بگیرد
خرداد ۳, ۱۳۹۶ , پاسخ

    مدیر گفته :

    با سلام و با تشکر از اطلاعات شما دوست گرامی
    خرداد ۵, ۱۳۹۶ , پاسخ

حسن گفته :

با کیفیترین قهوه عربیکا برای کدام کشور است
فروردین ۱۷, ۱۳۹۶ , پاسخ

روح الله گفته :

اولا قهوه عربی نه عربیکا...دوما هرچی قهوه بیشتر روست بشه یعنی بو داده بشه کافئینش کمتر میشه یعنی قهوه ترک بالاترین کافئین و در درجه روست داره من خودم رستر کارم لطفا بدون مطالعه اطلاعات غلط دست مردم ندید
اسفند ۲۳, ۱۳۹۵ , پاسخ

حمیدرضا گفته :

ایا قهوه فرانسه طعم بهتری دارد یا اسپرسو؟
آبان ۲۵, ۱۳۹۵ , پاسخ

نیما گفته :

اقا تورو خدا یکی بگه من ی پودر قهوه ترک خریدم ک خیلی تلخه قبل اون یکی داشتم هم بوی خوبی داشت ب نظرم هم خوش طعم بود ولی اینی ک گرفتم سیاه تره ی بوی خاصی داره انگار ک قهوه نرسیده نمیئونم جپریه نمیئونم عربیکاست ا روبوستا
آبان ۳, ۱۳۹۵ , پاسخ

ایلیا گفته :

خیلی خوب بود
مهر ۱۳, ۱۳۹۵ , پاسخ

آتریسا گفته :

من دنبال یه خوراکی با کافئین بالا میگردم بهم اسپرسو پیشنهاد شده آیا چیزی بالاتر از این هست ؟؟من میخوام خوابم کم بشه
مرداد ۲۵, ۱۳۹۵ , پاسخ

    Matt گفته :

    اگر خودتون قهوه دم میکنید از روستری بخواید براتون قهوه فرانسه تمام روبوستا رست کنه و اسیاب کنه .اندازه یک فنجون 12 اونسی میل بفرمایید.البته طعمش چنگی به دل نمیزنه ولی کافئینی کهذمد نظرتونه رو میده.خود اسپرسو نوشیدن بیش از دوشاتش در روز عوارض داره مراقب باشید که به کافئین اعتیاد پیدا نکنید
    شهریور ۱۰, ۱۳۹۵ , پاسخ

    کیوان گفته :

    سلام ممنونم از راهنمایی هاتون من یک کافی من هستم در یکی از کافه های تهران کار میکنم ب سایت شما علاقه مند هستم اگر ممکنه اطلاعات دقیق تری راجبه قهوه ها بذارید من با اینکه 8 ساله ک دارم انواع قهوه رو میزنم.بازم خیلی از اسرارشونو نمیدونم بل تشکر
    بهمن ۱۴, ۱۳۹۵ , پاسخ

    علی گفته :

    اتریسا تو پک های قهوه به نطرمن بهترین برند سالوادور هست اونم سبزش ک صدرصد روبوستاست بعد سالوادور ابی با70درصد روبوستا و سی عربیکا سالوادور قهوی ای هم ملایم ولایته پنجاه روبوستا وپنجا عربیکاست زیکف و کورسینی،موکمبو.،ولامبورگینی،به ترتیب عالین،بنظرمن سالوادر سبز چون فول کافیین و دارکه صدرصد ربوستا گزینه عالی واسه شماست
    اردیبهشت ۱۱, ۱۳۹۶ , پاسخ

محمد گفته :

سلام ببخشید یک سوال یعنی اسپرسو تلخ تر از قهوه معمولیه؟
مرداد ۱۸, ۱۳۹۵ , پاسخ

ali گفته :

با سلام دوست عزیز قهوه سبز اصلا تلخ نیست و به عنوان یه گیاه دارویی استفاده میشه
خرداد ۲۴, ۱۳۹۵ , پاسخ

آرش گفته :

سلام ، کسی میدونه قهوه اسپرینگ 2 ترکیب چند نوع قهوه هست ؟
اردیبهشت ۳, ۱۳۹۵ , پاسخ

samira گفته :

سلام من قهوه سبز روبوستا خریدم واسه لاغری ولی برخلاف اینکه توی اینترنت نوشته بود این قهوه تلخه اصلا تلخ نیست لطفا منو راهنمایی کنین یعنی ممکنه فروشنده به من به جای قهوه سبز روبوستا قهوه دیگه ای داده باشه ؟
دی ۲۷, ۱۳۹۴ , پاسخ

جلال گفته :

از اخر نفهمیدیم هر چی بیشتر برشته بشه کافين بیشتر میشه یا کمتر؟؟؟ !!!!!
آذر ۲۸, ۱۳۹۴ , پاسخ

پریسا خیری گفته :

قهوه هر چه بیشتر بو داده بشه کافئینش کمتر میشه
شهریور ۱۴, ۱۳۹۴ , پاسخ

میثم گفته :

هرچه مقدار بو دادن قهوه کمتر باشد میزان کافئین آن """بیشتر""" است.
شهریور ۱۱, ۱۳۹۴ , پاسخ

پیمان گفته :

اشتباه فرمودید. دانه سبز قهوه بیشتر از تفت داده شده آن کافیین دارد.
مرداد ۲۱, ۱۳۹۴ , پاسخ

ف.ک گفته :

دستتون درد نکنه بسیار مفید بود
مرداد ۱۸, ۱۳۹۴ , پاسخ

سعید گفته :

کلی دنبال تفاوت قهوه گشتم در آخر خیلی مختصر و مفید اینجا یافتم. خدا خیرتون بده
بهمن ۴, ۱۳۹۳ , پاسخ
یک پیشنهاد
Ginger-Cookies

کلوچه زنجبیلی تبریز

آرد ، زنجبیل و مایه خمیر را با...

ادامه مطلب
برترین مطالب
اخرین ها
نظرات نوشته ها

پروین

فریناز

Amirhosein akbari

تمامی حقوق این وبسایت برای چی بخوریم؟ محفوظ است.
طراحی شده توسط کروات