چی بخوریم؟

چی بخوریم؟

مرجع آشپزی ایرانی و بین المللی

samano

سمنو

1.6 هزار بازدید
5 ساعت
مواد لازم
گندم - 1 کیلو
آرد گندم - 4 کیلو

طرز تهیه سمنو

طریقه سبز کردن گندم:

بعد از تمیز کردن گندم و شستن آن ، روی گندم را آب سرد ریخته بطوریکه روی گندم دو تا سه انگشت آب بگیرد به مدت دو روز صبر کرده و در این فاصله دو بار آب آن را عوض می کنیم. تا نوک گندم ها سفید شده جوانه بزند . سپس آن را  در صافی ریخته تا آب آن گرفته شود . دستمال نازکی را کاملاً خیس می کنیم و گندم ها را داخل دستمال می ریزیم و دستمال را در ظرفی قرار می دهیم . روزی 1 یا 2 بار کمی آب روی پارچه و گندم می پاشیم باید دقت کرد که آب فقط گندم را مرطوب نگه دارد زیرا آب زیادی باعث ترش شدن گندم می شود. وقتی گندم ریشه داد آنرا در ظرف مناسبی پهن کرده و روی آن را پارچه مرطوبی می کشیم و روزی 1 یا دو بار روی آن آب می پاشیم و پارچه را مرطوب می نماییم تا گندم ها ساقه پیدا کرده و کمی بلند بشوند باید دقت شود که وقتی ساقه نقره ای رنگ شود قبل از آنکه بشکفد و سبز شود برای سمنو استفاده میشود.

طرز تهیه سمنو:

گندمی که ساقه های نقره ای رنگ دارد را کوبیده یا چرخ می کنیم و گندم های چرخ شده را با آب خوب مخلوط کرده و از صافی رد می کنیم گندم ها را با دو دست فشار داده تا عصاره گندم که شیرین است کاملاً گرفته شود . شیره گندم را به آرد بتدریج اضافه کرده و مرتب هم می زنیم تا مایه کاملاً صاف و رقیق شود. بعد ظرف را روی حرارت گذاشته و مرتب هم میزنیم تا مایه جوش آمده و مثل حلوا غلیظ شود.

نکته : مایه نباید ته بگیرد و گلوله شود.

نکته : میتوان سمنو را در آخر به مدت نیم ساعت در فر دم گذاشت.

آموزش‌های مرتبط
دیدگاه‌ها

دیدگاهی برای این آموزش ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید