چی بخوریم؟

چی بخوریم؟

مرجع آشپزی ایرانی و بین المللی

sabzeh

سبزه شب عید

4.5 هزار بازدید
2 تا 3 هفته
مواد لازم
گندم
بذر شاهی
عدس
ماش

طرز تهیه سبزه شب عید

طریقه سبز کردن گندم:

12 روز مانده به عید یک لیوان گندم را در کاسه ای ریخته و روی آن را آب سرد ریخته بطوریکه روی گندم دو تا سه انگشت آب بگیرد به مدت دو روز صبر کرده و در این فاصله دو بار آب آن را عوض می کنیم. تا نوک گندم ها سفید شده جوانه بزند . سپس آن را  در صافی ریخته تا آب آن گرفته شود . دستمال نازکی را کاملاً خیس می کنیم و گندم ها را داخل دستمال می ریزیم و دستمال را در ظرفی قرارمی دهیم . روزی 1 یا 2 بار کمی آب روی پارچه و گندم می پاشیم وقتی گندم ریشه داد ، ته ظرف مورد نظر را یک لایه پنبه می گذاریم و گندم های ریشه زده را روی آن قرار می دهیم و یک پارچه نازک مرطوب روی گندم ها قرار می دهیم و روزی 1 یا دو بار روی آن آب اسپری می کنیم تا ساقه های پیدا کرده و نقره ای رنگ شود دستمال را از روی آن برداشته و ظرف را در جای پرنور و خنک قرار می دهیم و هر روز کمی آب تا حدی که مرطوب بماند روی آن اسپری می کنیم.

sabzeh3

 

طریقه سبز کردن عدس:

18 روز مانده به عید مقداری عدس را در کاسه ای خیس می کنیم و چند روزی در دمای اتاق قرارمی دهیم (بهتر است چند باری آب عدس را عوض شود) . عدس های خیس خورده را لای دستمال نم دار گذاشته تا جوانه بزند ، بعد از جوانه زدن آنها را در صافی ریخته و به ظرف مورد نظر منتقل می کنیم (بهتر است عدس ها را به صورت گنبدی در ظرف ریخته شود ) و روی آنها را با دستمال پوشانده و روی آن آب اسپری می کنیم و در دمای معمولی کنار پنجره قرار می دهیم . هر روز باید عدس ها را خیس کرده و آب اضافه آنها را بیرون ریخت و دستمال را مرطوب نماییم. بعد از آن که جوانه ها مقداری رشد کرد دستمال را برداشته و در معرض نور طبیعی قرار می دهیم و به آب دان عدس ها ادامه داده تا خوب رشد کند.

سبز کردن قره ماش:

حدوداً سه هفته قبل از عید 2 لیوان ماش را در کاسه ای با آب فراوان خیس می کنیم . پس از 4 روز قره ماش ها که سفید شده اند را درون دستمال نخی می ریزیم و وقتی قره ماش ها جوانه زدند آنها را به ظرف مورد نظر که ته آن را لایه ای پنبه گذاشته ایم منتقل کرده و روی آن را با دستمال خیس می پوشانیم پس از سه روز دستمال را برداشته و تا حدی که فقط مرطوب بشود روی آن ها ، آب اسپری می کنیم و سبزه ماش را در آفتاب قرار می دهیم حدود دو هفته دانه ها تبدیل به سبزه زیبایی میشوند.

sabzeh2

سبزه ‏ای کوزه ‏ای :

کوزه سفالی را انتخاب کرده و پر از آب می کنیم و برای مدت یک شبانه روز همانطور پر از آب نگه می داریم تا جداره کوزه کاملاً خیس شود . سپس یک جوراب نایلونی روی کوزه می کشیم. بذرشاهی را که 24 ساعت در آب خیس کرده ایم را به آرامی با دست روی جوراب نایلونی به صورت یکنواخت می کشیم بذر شاهی بعد  از خیس شدن کاملاً ژله ای شده و به سطح جوراب می چسبد. کوزه باید همیشه پر آب باشد و در جای پر نوری قرار داده شود.

sabzeh1

توصیه های کلی برای تهیه سبزه عید:
– استفاده از ظروف سفالی و چینی نتیجه بهتری خواهد داشت تا ظروف پلاستیکی.
– هر قدر قطر بستر کمتر باشد عمر سبزه بیشتر می شود.
– آبی که در طی مراحل کشت سبزه عید استفاده می کنید آب ولرم باشد.
– اگر در محیط گرم و خشک زندگی می کنید تا مرحله ای که جوانه ها هنوز به یک سانت نرسیده اند از پارچه مرطوب استفاده کنید.

آموزش‌های مرتبط
دیدگاه‌ها

دیدگاهی برای این آموزش ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید