چی بخوریم؟

مرجع آشپزی ایرانی و بین المللی

خواص پیاز

4723 بازدید ندارد

طرز تهیه خواص پیاز:

پیاز یکی از سبزی‌های ایرانی است که در ایران هم کاشته شده و در طول تاریخ به کشورهای دیگر راه پیدا کرده است.

پياز از نظر طب قديم ايران گرم و خشك است بنابراین براي كسانيكه طبع گرم دارند مضر است و اسراف در خوردن آن موجب فراموشي و سردرد مي شود.

یک فنجان پیاز خام حاوی بیش از 20 درصد مواد معدنی مفید و مهم برای بدن است. پياز داراي تركيبات گوگردي ، قند ، كلسيم ، املاح سديم و پتاسيم ، يد ، سيليس ، آهن ، فسفر و وِیتامينهاي A.B.C مي باشد .

مواد موجود در 100 گرم پیاز

کروم 24.80 میکرو گرم
ویتامین C 10.24  میلی گرم
فیبر 2.88 گرم
منگنز 0.22 میلی گرم
ویتامین B6 0.19 میلی گرم
تریپتوفان 0.03 گرم
فولات 30.40 میکروگرم
پتاسیم 251.20 میلی گرم
فسفر 52.80میلی گرم
مس 0.10 میلی گرم

پياز خام فعاليت معده را زياد مي كند و در نتيجه ترشح اسيد كلريدريك را تشديد مي كند . بنابراین كسانيكه ناراحتي معده دارند ممكن است سوزش و درد در معده خود حس كنند . اينگونه اشخاص بايد پياز پخته مصرف كنند كه ترشحات دستگاه هاضمه را منظم كرده اشتها را زياد و دل درد و نفخ معده را درمان مي كند .

 براي رفع دردهاي عصبي شربت پياز بهترين دارو است شربت پياز به اين صورت تهيه مي شود :

100 گرم پياز خام را با 400 گرم آب مخلوط كرده و بپزيد تا له شود سپس 400 گرم قند روي آن بريزيد و بگذاريد كه جوش بزند تا قند حل شود سپس آنرا صاف كنيد و در يخچال قرار دهید.

پیاز دارای انسولین گیاهی است بنابراین به افراد مبتلا به مرض قند توصیه میشود که حتماً هر روز از پیاز استفاده کنند.

پیاز سموم بدن را دفع میکند بنابراین برای سم زدایی و حتی در زمان سرماخوردگی توصیه میشود سوپ پیاز بخورند. طرز تهیه سوپ پیاز

حدود 5 پیاز بزرگ را خرد کرده و با آب میگذاریم برای دو سه ساعتی بپزد تا پیاز ها له شود سپس با فاصله منظم حدوداً  1 ساعت به 1 ساعت به میزان 3 تا 5 قاشق پیاز له شده نوش جان کنید تا علامت های سرماخوردگی کاهش و از بین برود. میتوان زمان خوردن به آن نمک زد.

پیاز به علّت داشتن فسفر ، کارهای فکری را آسان می‌ کند.

پیاز برای افرادی که دچار بی خوابی هستند، مفید است و در صورت مصرف زودتر خواب به سراغ آنها خواهد آمد.

پیاز، برای کودکان کم ‌رشد و پیرمردان ضعیف مفید است.

پیاز لثه‌ها را تقویت می ‌کند و رنگ چهره را روشن می ‌سازد.

پیاز به علت داشتن گوگرد ضد عفونت خون است. وقتی گوگرد وارد خون و ریه‌ها گردد با عفونت‌های مجاری تنفسی، مانند آسم ، برونشیت و گریپ و غیره مبارزه می ‌کند.

یک پزشک هندی به نام مِنون در پی تحقیقات دو ساله ی خود در دانشکده ی پزشکی، دانشگاه نیوکاسل انگلستان، اعلام نمود که: پیاز خام، پخته و یا سرخ کرده از تشکیل لخته ‌های خون در رگ ها جلوگیری نموده و مانع از بروز سکته ی قلبی و مغزی  می ‌شود.

پیاز قادر است كه کلسترول  و چربی های خون را كاهش داده و از انعقاد خون داخل رگ ها جلوگیری نماید.

پیاز قادر است خطر ابتلا به سرطان معده را كاهش دهد.

خوردن پیاز همراه با غذاهای چرب، مخصوصاً در مهمانی ‌ها یا مسافرت ها، سبب هضم چربی ها می شود.

زیاده روی در خوردن پیاز موجب تشنگی، استفراغ، تیرگی چهره و حتی فراموشی می‌ شود.

در استعمال خارجی، پیاز پخته، تسکین دهنده ی سوختگی‌ها و بواسیر است.

تحریکی که در هنگام پوست کندن پیاز حاصل می ‌شود، دردهای شدید نیمه ی سر ( میگرن ) را بر طرف کرده و زکامی را که تازه شروع شده است از بین می ‌برد.

برای برطرف کردن بوی بد پیاز بعد از مصرف آن، می توانید یک عدد گردو یا مقداری نان سوخته میل نمایید و یا چند عدد باقلا را جویده و مدتی در دهان نگاه دارید.

براي اينكه بوي پياز شما را ناراحت نكند و اشك از چشمان شما جاري نشود مي توانيد پياز را زير آب شير پوست بگيريد يا اينكه پياز را در داخل ظرف بزرگ آب قرار دهيد و درآب آنرا پوست بكنيد .

پیاز هم مانند شیر می‌تواند در نگهداری سلامت استخوان‌ها موثر باشد. پیاز مخصوصاً برای خانمهایی مفید است كه در معرض ابتلا به پوكی استخوان در زمان یائسگی قرار دارند.

پختن گوشت با پیاز می‌تواند به کاهش مواد سرطان‌زا که در هنگام پخت گوشت در حرارت ایجاد می‌شوند، کمک کند. پیاز سرشار از ترکیبات گوگردی است و به همین علت قادر است روند تغییر شکل سلول‌ها ( که منجر به سرطانی شدن آنها می‌شود )را متوقف سازد؛ علاوه بر آن، گوگرد موجود در پیاز برای رشد مو نیز مفید است.

پیاز علاوه بر دارا بودن ویتامین C و آنتی‌اکسیدان، حاوی ترکیباتی است که خاصیت ضدالتهابی دارد و موجب تقویت کلاژن‌سازی در پوست شده و در نتیجه از شل شدن و افتادگی پوست جلوگیری و آن را سفت می‌کند. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در پیاز با رادیکال‌های آزادی که باعث ایجاد چین و چروک می‌شوند مقابله کرده و پوست شما را از چین و چروک محافظت می‌کنند.

ماسك پياز روي صورت خون را بطرف صورت مي كشاند و رنگ صورت را درخشان مي كند

پیاز لایه‌بردار است عصاره پیاز چون دارای اسیدهای گیاهی است روی پوست می‌تواند پیلینگ مناسب انجام دهد، یعنی باعث ریزش و رفع لایه سلول‌های مرده و کراتینی پوست شود و این فعالیت، شادابی پوست را فراهم می‌آورد که ثمره این عملکرد داشتن پوستی بدون لک، جوش، تمیز و با طراوت بوده که در بررسی‌ها و تحقیقات به اثبات رسیده است. بعد از شستن پوست اگر لازم باشد بهتر است به مقدار لازم کرم گیاهی روی پوست مالیده شود. البته پوست‌های چرب معمولا نیاز به کرم ندارند.

پیاز به جنگ آکنه‌ها می‌رود یکی دیگر از ترکیبات پیاز کرومیم(chromium)است. یکی از عوامل مهم در بروز آکنه وجود باکتری است که کرومیم می‌تواند میزان آلودگی‌های باکتریایی را کم کرده و به کمتر شدن آکنه کمک کند. بنابراین، با وارد کردن این ماده غذایی در رژیم غذایی روزانه خود می‌توانید پوستی شاداب و زیبا داشته باشید.

ماسک عسل و پیاز برای مبارزه با چروک‌ها

مواد لازم:

40گرم عسل طبیعی

10گرم آب پیاز سفید

ابتدا عسل را روی حرارت بگذارید و در دمای پایین حدود 10دقیقه آن را داغ کنید. سپس آب پیاز را به آن اضافه کنید وحدود 5دقیقه این مخلوط را هم بزنید. سپس حرارت را بسته و صبر کنید تا مواد حاضر سرد شود. بعد به اندازه یک لایه نازک از ماسک را به پوست صورت خود بزنید ونیم‌ساعت صبر کنید تا ماسک خشک شود، سپس با آب گرم صورت‌تان را بشویید.

برچسب ها :

, ,

دسته بندی ها :

خواص مواد
نظرات 0 نظر

هیچ نظری ارسال نشده است.

یک پیشنهاد
biscuit1

بیسکویت جو (رژیمی)

طرز تهیه بیسکویت جو (رژیمی): آرد گندم و...

ادامه مطلب
برترین مطالب
اخرین ها
نظرات نوشته ها

پروین

فریناز

Amirhosein akbari

تمامی حقوق این وبسایت برای چی بخوریم؟ محفوظ است.
طراحی شده توسط کروات